Manifest contra la violència masclista

donaAvui, 14 d’abril de 2016, quedarà marcat per sempre pels fets succeïts a la nostra ciutat, fets que han impregnat les nostres vides de tristesa, ràbia i dolor. La Cristina, una dona santfeliuenca de 37 anys, ha estat assassinada per la seva exparella.

D’entrada, tota la nostra solidaritat amb la seva família i amics i amigues. És terrible que malgrat els protocols existents i tota la feina que s’està fent en la lluita contra la violència masclista, aquesta xacra hagi colpit l’ànima de la nostra ciutat.

A Espanya una dona és assassinada cada 5 dies. La magnitud d’aquest drama és inadmissible!!! Avui l’hem viscut a la nostra ciutat, a Sant Feliu de Llobregat. La violència masclista impregna totes les capes de la nostra societat. Hi hem de lluitar i posar tots els esforços per canviar les bases de la societat patriarcal que la potencia.

Els poders públics tenim responsabilitat pel tractament que hem de donar a situacions com aquesta, però vull fer una crida als mitjans de comunicació perquè no facin programes on es tracta les dones com a objectes i es legitima indirectament el seu paper de submissió a una imatge estereotipada i falsa dels homes.

Tots i cadascun dels membres d’aquesta societat, homes i dones, tenim prohibit quedar-nos de braços plegats davant la més mínima expressió de menyspreu o violència contra dones i infants.

La violència masclista és un atemptat contra els drets humans, ens avergonyeix com a societat i aquest govern municipal té el ferm compromís de reforçar els mitjans que ja existeixen per assessorar i acompanyar les persones que puguin estar patint en silenci i en soledat aquestes agressions.

També hem de redoblar esforços en l’àmbit de l’educació, perquè el jovent creixi en una societat que tingui com a fonaments els valors de la igualtat, la solidaritat, el respecte i el diàleg. I sobretot la implicació del sistema judicial i de cossos de seguretat en la protecció de les víctimes.

Només entre totes i tots, amb la suma d’esforços, voluntats i sensibilitats, aconseguirem eradicar aquesta xacra de la nostra societat.

Avui tan sols ens queda desitjar que aquesta sigui la darrera mostra de la violència masclista a la nostra ciutat, a Catalunya i arreu.

Sant Feliu de Llobregat, 14 d’abril de 2016

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: