Noves convocatòries per a sol·licitar Beques per al curs 2017 – 2018

A partir del passat dijous 11 d’agost podrem sol·licitar les noves beques del MEC per al curs 2017/2018.

El termini de presentació de sol·licituds s’estén fins al 3 d’octubreper a alumnes no universitaris (sol·licitud no universitaris), i fins al 17 d’octubre, per a alumnes universitaris(sol·licitud universitaris).

Si vas a sol·licitar beca per primera vegada, és necessari estar donat d’alta a la Seu Electrònica del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport. Si ja estàs registrat a la Seu, ara és el moment de revisar les teves dades, ja sigui per esmenar algun error o deficiència, o simplement per fer alguna modificació dels mateixos.

Aquest any hi han novetats:

1. Els estudis semipresenciales tenen dret a la mateixa beca que els presencials

Fins ara, els estudiants que cursaven els seus estudis en modalitat “semipresencial” no podien optar a totes les quanties de la beca. A partir d’ara, tant els estudiants universitaris com els no universitaris amb matrícules semipresenciales podran obtenir les mateixes modalitats i quanties de beca que els estudiants que cursin en modalitat presencial. Només els que facin estudis “íntegrament no presencials” tindran limitada la quantia de la beca.

2. Batxillerat nocturn (art. 32 de la convocatòria)

Fins ara, la convocatòria no distingia entre aquells alumnes que feien el batxillerat nocturn en dos o més cursos. A partir ara, els que facin el batxillerat nocturn en 2 anys tindran dret a la mateixa beca que els matriculats en batxillerat diürn. Els que ho facin en 3 o més cursos tindran la quantia de la beca limitada a la beca bàsica (200 euros) i a la variable mínima (60 euros).

3. Estudiants de 1r de Cicles Formatius de Grau Superior (art. 31 de la convocatoria)

Per a obtenir beca, els sol·licitants de primer curs d’un Cicle Formatiu de Grau Superior hauran d’acreditar haver obtingut 5,50 punts en segon curs de Batxillerat, prova o curs d’accés respectivament. Ara bé, si accedeixen directament des d’un grau mitjà, se’ls tindrà en compte “la qualificació final del cicle formatiu de grau mitjà” que doni accés al cicle formatiu de grau superior (NO solament la nota de 2º de grau mitjà)

4. Nota d’accés a la universitat (art. 22.1 de la convocatòria)

Es recull la substitució de l’esment de l’antiga Prova d’Accés a la Universitat per l’actual Avaluació de Batxillerat per a l’Accés a la Universitat, sense cap canvi respecte dels requisits acadèmics per a l’obtenció de beca en primer curs de Grau, el règim del qual en el curs 2017-2018 (igual que en els anys anteriors) és el següent:

Per a l’obtenció de la beca completa, la nota exigida serà un 6,50.
Per a l’obtenció de la beca únicament de matrícula, la nota exigida serà un 5,50.

5. Els qui matriculin en el mateix curs acadèmic de crèdits conduents a una titulació oficial de Grau i, a continuació, de crèdits conduents a una titulació oficial de Màster (art. 21.9 de la convocatòria)

En aquest supòsit podran obtenir la beca de matrícula per als crèdits corresponents a la titulació de màster, a més de les quanties que els corresponguin corresponents a la titulació de Grau.

6. Dobles titulacions (art. 25.1 de la convocatòria)

Com en altres cursos, es considerarà matrícula completa, la que comprengui, com a mínim, tots els crèdits que integrin el curs complet d’aquesta doble titulació conforme al pla d’estudis establert. Però s’afegeix que … “en el cas que l’estudiant estigui matriculat de crèdits que corresponguin a diferent curs, es considerarà curs complet el nombre de crèdits que resulti de dividir el total dels quals integren el pla d’estudis entre el nombre d’anys que ho componen.”

La resta de requisits continuen igual que en el curs passat.

 

FONT

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: