La formació: peça clau de l’estratègia antirumors

Els dies 13 i 18 de juny va tenir lloc la primera formació  organitzada per la Xarxa Antirumors de Sant Feliu. La formació, que va ser impartida per Pere Cortada,  tècnic de polítiques migratòries de la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania i professor de polítiques de convivència i igualtat a la UdG, es va dur a terme al Casal de Joves de la ciutat.

Un dels objectius de la Xarxa Antirumors és formar a nivell teòric i pràctic als i les membres que en formen part i, per extensió, a la resta de la ciutadania. El coneixement és un instrument essencial per l’empoderament i la capacitació col·lectiva a l’hora d’identificar i  lluitar contra els estereotips, prejudicis i rumors. En aquest cas, les fites de la formació eren; oferir un espai de reflexió i debat crític, donar eines per abordar informacions, tòpics i rumors respecte les persones migrades i prendre consciència de la necessitat d’oferir un servei públic en condicions d’igualtat.

La primera sessió va enfocar-se des d’una perspectiva més teòrica: què són els estereotips? I els prejudicis? I els rumors? De quina manera sorgeixen i quines funcions compleixen a nivell social i psicosocial? La segona sessió, va abordar-se des d’un punt de vista més pràctic: què puc fer com a membre de la xarxa o com a ciutadà/na per combatre els rumors? I en situacions de discriminació quotidiana o delictes d’odi?

La formació va tenir gran èxit de participació, però s’espera que a les properes edicions, previstes per després de l’estiu, hi hagi major assistència. Alguns/es membres de la xarxa van aprofitar l’espai de debat que es va generar per posar sobre la taula altres aspectes i temàtiques que susceptibles de treballar en propers aprenentatges.

Totes aquelles persones que vulguin tenir més informació de la Xarxa Antirumors o que vulguin estar al corrent de futures accions o formacions poden consultar el web municipal o bé enviar un correu electrònic a antirumors@santfeliu.cat.

Us animem a tots i a totes a participar en aquesta iniciativa i a contribuir a construir un Sant Feliu més democràtic i igualitari. A Sant Feliu, frena amb les rumors!

Imatge de la formació antirumors
Imatge de la sessió formativa del dia 18 de juny impartida al Casal de Joves

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: