La setmana de les Persones Refugiades finalitza amb l’espectacle musical “Invisibles”

Del 17 al 20 de juny  l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, amb el suport de la Diputació de Barcelona i AFAP, ha organitzat la setmana de les Persones Refugiades, amb la intenció de donar visibilitat a la dramàtica realitat que viuen milers de persones. Tot i que el dia establert per les Nacions Unides per commemorar les persones refugiades és el 20 de juny, s’han realitzat activitats durant tota la setmana.
El dia 17 de juny es va inaugurar l’exposició Drets Humans en perill d’extinció a Nicaragua’, a càrrec de l’Associació pel Foment de l’Amistat entre els Pobles (AFAP). El dimecres 19 de juny, al bar del Casal de Joves, va tenir lloc una xerrada col·loqui amb persones refugiades i activistes que han viscut en primera persona aquesta realitat.

Durant la xerrada es va poder reflexionar entorn els motius que obliguen a moltes persones a fugir de la seva terra i la mala gestió que s’ha fet de la mal anomenada “crisis del refugiats” per part de les institucions europees i els estats membre. Finalment, es va posar sobre la taula la necessitat de construir estratègies comunes que donin una sortida al problema del refugi; tan pel que fa a la mobilització ciutadana, com a l’obertura de fronteres i al desencallament dels procediments de resolució de les sol·licituds d’asil.

La setmana va finalitzar ahir 20 de juny amb l’espectacle musical “Invisibles”, un projecte artístic i de protesta que combina el llenguatge musical, l’audiovisual i el literari. L’espectacle narra, a través de “missatges migrants” els processos migratoris que tenen lloc del sud al nord. Invisibles és alhora una funció artística de denúncia social i política cap a una estructura sistèmica que genera milers de naufragis  i un crit a l’empoderament popular per a la transformació social.

Enguany ha estat la primera edició de la setmana dels refugiats, però no la darrera. Aquests espais han de servir per reclamar que volem ser més que mai ciutat acollidora i que ens sentim orgullosos i orgulloses de la nostra diversitat.

 

Espectacle musical i audiovisual d'invisbles
Espectacle musical a càrrec d’Invisibles, en motiu del dia mundial de les Persones Refugiades que es commemora el 20 de juny.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: