Casal de Joves

Faana_Casal_de_Joves
L’edifici disposa de tres plantes amb espais i serveis destinats al jovent. La planta soterrani disposa de 4 bucs d’assaig completament equipats amb sistemes de microfonia, altaveus i insonorització, gestionats des de l’equip informàtic de la sala de gravació. Completen els 445 metres quadrats del soterrani despatxos així com una sala polivalent i una sala d’assaig condicionades per a la realització de ball o arts escèniques, que es poden adaptar per convertir-les en un únic espai.

A la planta baixa, per on hi ha l’entrada a l’edifici, hi ha el bar, una gran sala diàfana que comunica amb una àmplia terrassa i que compta amb un equip d’il·luminació i un altre de so per realitzar-hi activitats socioculturals. La sala d’actes annexa consta d’un ampli espai polivalent a doble alçada, escenari tècnic, espai d’emmagatzematge, camerino i dues sortides d’emergència. El disseny i materials d’aquesta sala garanteixen una acústica adequada per a les activitats que pugui acollir-hi, i disposa d’equips d’il·luminació, de projecció i so, taula de control i un sistema d’enfosquiment de l’espai. Aquesta planta compta també amb dos despatxos, un espai d’autoconsulta amb ordinadors a la recepció, i el Punt d’Informació Juvenil.

A la planta primera es troba la sala d’estudi i lectura Maite Carranza, en reconeixement a l’escriptora santfeliuenca que va estar Premi Cervantes Chico 2014. La sala té 40 metres quadrats amb ordinadors, connexió a Internet i fons documental de consulta. Des d’aquest mateix nivell s’accedeix a la sala d’audiovisuals Santi Junqué, primer regidor de Joventut, equipada amb croma verd per gravar-hi, i una sala de plàstica amb magatzem propi des de la qual s’accedeix a una gran terrassa, que permet disposar d’un important espai a l’aire lliure per fer-hi activitats de tota mena.

La reforma de l’edifici, que es va iniciar a finals de 2016, ha conjugat elements arquitectònics moderns amb el respecte pels components icònics preexistents, com ara la façana del carrer Laureà Miró o les voltes de canó de la planta soterrani. Precisament en aquesta planta s’ha habilitat un petit espai al terra on es poden contemplar les restes descobertes del Canal de la Infanta, un element històric que formava part de la sèquia per on hi circula l’aigua des del 1819.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s